Marina, Croatia

Marina is een dorp en gemeente in Split-Dalmacië provincie in Kroatië.

Marina is gelegen op de De Adriatische snelweg (D8). Je dient slechts  15 minuten te rijden van Split Airport.

Het is een touristisch dorpje met een mooi kiezelstrand omgeven door ollijf- en dennenbomen. Wat de plek zo gezellig maakt, is ook de typisch oude Dalmatië sfeer van wijnkelders, verse vis en andere bourgondische deugden. Bootje varen, duiken, snorkelen, vissen, … het zijn enkele van de vele activiteiten waarmee de mensen hier hun dagen doorbrengen. Kleine jachtboten mogen aanmeren in de kleine haven, de grote op het einde van de baai, Zuidoost van de gezellig kapel en ten Zuiden van de Plokata heuvel.

It is a tourist village with a pebble beach shaded by olive and pine trees. Tourist also enjoy the atmosphere of ancient Dalmatian wine cellars, fresh fish and quality local wines, a blend of the ancient and the modern. Yachting, diving and fishing are practiced. Small yachts may dock within the small harbour and larger ones at the end of the bay, southeast of the chapel and south of the Plokata hill.

Apartmani Kamil

Apartmani Kamil ligt op slechts 200m van de haven en al zijn faciliteiten. Door slechts enkele minuten te stappen bereik je Marina’s gezellige cafeetjes, restaurantsk, winkels en uiteraard het strand.

Vraag gerust Camiel, de host, naar enkele aanraders in het dorpje of de wijde omgeving.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Marina

Trogir
Trogir ligt op 14km van Marina en telt ongeveer een 10.000 inwoners. De stad werd door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet in 1997 en telt ettelijke historische gebouwen en sites. Cathedral of St Lawrence wordt als de nummer één trekpleister beschouwd.
Primošten
Primosten is een mooi, klein en charmant stadje op 20km van Marina. Primošten bestaat uit twee schiereilanden en is dus gekend voor zijn stranden. Raduca beach is een kiezelstrand met ondiepe waters wat het ideaal maakt voor gezinnen met kleine kinderen. Wat het nachtleven betreft, één van de bekendste clubs van Kroatië, Aurora, is hier gelegen. Grote namen in de DJ wereld komen hier regelmatig draaien.
Šibenik
Sibenik (47km verwijderd van MArina) is een juweel aan de Kroatische Adriatische Zee en een van de meest interessante steden aan de Dalmatische kust. Sommigen zullen de stad herkennen uit de hit serie Game of Thrones. Šibenik deed namelijk dienst als setting van de stad Braavos. De St James kathedraal en John's Fort waren meermaals te zien op het kleine scherm.
Split
Split is de tweede grootste stad in Kroatië en bevindt zich op slechts 39km van Marina. De stad beschikt over vele fantastische buurten, excellente etablissementen om te eten, drinken en een stapje in de wereld te zetten. De vele stranden en andere dagactiviteiten zorgen er voor dat Split enorm populair is bij de toeristen.
KrKa National Park
Krka National Park ligt op ongeveer 55km van Apartmani Kamil. Het park staat vooral gekend om zijn prachtige watervallen, waaronder Skradinski Buk falls, tevens één van de meest populaire bezienswaardigheden in heel Kroatië Naast kijken en wandelen kan je hier ook zwemmen in dit adembenemende park. Zorg er dus zeker voor dat je jouw zwemkledij en een handdoek bij de hand hebt.
Previous slide
Next slide